საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის საკონფერენციო დარბაზში
2023 წლის 24 ოქტომბერს 14 საათზე ტარდება მრგვალი მაგიდა რისკის ანალიზის საკითხების შესახებ შემდეგი დღის წესრიგით:
- რისკის ანალიზის კონცეფცია - საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის კოორდინატორი, აკადემიკოს მდივანი ზურაბ ცქიტიშვილი (15-20 წუთი)
- რისკის მართვის წინასწარი პროცედურები/მეცნიერებაზე დაფუძნებული რისკის შეფასების, საწყისი წერტილი - „რისკის შეფასების ინიცირების პროცედურები“ და განხორციელებული პროექტები:
- სურსათის უვნებლობა - ვასილ კვერნაძე (სურსათის ეროვნული სააგენტო) (10-15 წუთი),
- მცენარეთა დაცვა/ფიტოსანიტარია - მარიამ ჩუბინიშვილი (სურსათის ეროვნული სააგენტო) (10-15 წუთი),
- ვეტერინარია - დავით გოდერძიშვილი (სურსათის ეროვნული სააგენტო) (10-15 წუთი)
- სურსათის უვნებლობის რისკის შეფასების სამეცნიერო მეთოდოლოგიები - დარეჯან დუღაშვილი (საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის სტიპენდიანტი) (10-15 წუთი)
- მიმდინარე პერიოდში, რისკის შეფასების, ინსპექტირებისა და კონტროლის მიმართულებით FAO-ს საქმიანობა და სურსათის უვნებლობის სფეროში, რისკის ინიცირების და სტანდარტული საოპერაციო პროცედურების დოკუმენტების გაანალიზება და ექსპერტული შეფასება, მათი შემდგომი გაუმჯობესების მიზნით - FAO-ს პოლიტიკის უფროსი მრჩეველი ჯუმბერ მარუაშვილი
- კომუნიკაცია, როგორც რისკის ანალიზის მთელი პროცესის განმავლობაში განსახილველ, კონკრეტულ საკითხებზე ცნობიერების ამაღლების და რისკის შეფასების სამეცნიერო დასკვნის საფუძველზე, რისკის მართვის გადაწყვეტილებების მიღების შესახებ, გამჭვირვალე ინფორმაციის მიწოდების უზრუნველმყოფი კომპონენტი - (10-15 წუთი)
გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის სამინისტროს სტრატეგიული კომუნიკაციის დეპარტამენტი, სურსათის პოლიტიკის დეპარტამენტი
- დისკუსია (განხილულ საკითხთა ირგვლივ)
- დისკუსიის შეჯამება
მრგვალი მაგიდის ორგანიზატორი: სურსათის უვნებლობის და სასურსათო ტექნოლოგიის მეცნიერებთა განყოფილება (აკადემიკოს-მდივანი, აკადემიკოსი ზურაბ ცქიტიშვილი)
მისამართი: თბილისი ივ. ჯავახიშვილის ქუჩა № 51, II სართული,
საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია.
ვებ გვერდი-www.gaas.dsl.ge.