ქართველი მეცნიერების მიერ გამოიცა მნიშვნელოვანი სამეცნიერო ნაშრომი
„ტრადიციული ქართული სამიწათმოქმედო კულტურა და თანამედროვეობა (ხორბალი)“.
წინამდებარე ნაშრომის მიზანია კიდევ ერთხელ გაამახვილოს ყურადღება ხორბლისა და მისი პროდუქტების სოციო-კულტურულ მნიშვნელობაზე, ქართული ტრადიციული სამეურნეო კულტურის წარსულსა და მომავალზე. ამ საკითხების კვლევა და დისკუსია სასარგებლოა თანამედროვე გამოწვევების ანალიზისთვის. გვსურს წარმოვაჩინოთ ქართული სამიწათმოქმედო კულტურის, ხორბლის წარმოების, პურის ცხობის უძველესი ტრადიციებისა და თანამედროვე განვითარების საკითხები.
ნაშრომი განკუთვნილია სამეცნიერო წრეებისა და ფართო საზოგადოების წარმომადგენელთათვის.
TRADITIONAL GEORGIAN AGRICULTURE AND MODERNITY (WHEAT)
The aim of the volume is to once again focus attention on the socio-cultural importance of wheat and its products, to discuss the past and the future of
Georgian traditional agriculture. The research and analyses of these issues is useful for consideration of the contemporary challenges. We would like to
present the issues of the ancient traditions and modern development of Georgian traditional culture, wheat production and bread baking. The work is intended for
representatives of scientific circles and the general public